Provant i triant distros

Una distro és una distribució de GNU/Linux. N’hi ha moltíssimes, cada una amb les seves característiques. Tantes que de vegades pot costar saber quina fer servir. Aprofitant les vacances n’he volgut provar unes quantes. La meva distro de referència és Lubuntu perquè és la més lleugera i va de fabula en màquines (molt) velles. El tema està en que Lubuntu és lleugera a base de ser una mica “àrida”. Així que he volgut provar si trobava una distro amb un compromís entre un aspecte modern i un consum de recursos no excesiu. Algunes reflexions i la distro guanyadora:

  • He descartat l’Ubuntu oficial per el procés de reconversió en que es troba (deixar Unity, tornar a Gnome, etc). A més té un consum de recursos elevat.
  • OpenSuse amb KDE a més de pesada (pel KDE) es fa un poc estranya si un està acostumat a distros derivades d’Ubuntu. Curiosament és l’única que no no es va deixar instal·lar en un disc MBR. El vaig haver de convertir a GPT.
  • Linux Mint i Xubuntu estan bé, però no aporten gran cosa per al meu gust.
  • Elementary OS és molt agradable d’emprar i molt xula, però porta tan a l’extrem el concepte se senzillesa que acaba sent limitada per un usuari mitjà/avançat.
  • Ubuntu Budgie està molt bé. Té un aire modern i és molt agradable d’emprar. La em podria quedar…
  • Però la guanyadora és Ubuntu Mate. Per a mi combina la possibilitat de configuració,  entorn agradable i consum raonable de recursos. En particular és de destacar la posibilitat de configurar l’escriptori amb relativa facilitat.

Un pensament sobre “Provant i triant distros”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s